Post-HBO cursus acute knie diagnostiek

Met deze cursus verdient u 15 + 16 dus 31 accreditatiepunten.

De Post HBO Cursus acute knie diagnostiek helpt je om meer inzicht te krijgen in je eigen onderzoeksvaardigheden. Tijdens de cursus oefen je samen met collega’s veel praktijksituaties, waarbij je als cursist zelf actief de revalidatieoefeningen uitvoert.

Werkwijze Post HBO Cursus

Eerste dagdeel

De Post HBO Cursus acute knie diagnostiek begint met een praktijkles waarin we ons concentreren op het Evidence Based Functie Onderzoek. Hierbij oefenen we uitgebreid met verschillende klinische tests. In de tweede helft van de avond bespreekt orthopedisch chirurg Dr. R. Janssen vijf gevallen met je, waarbij hij ook zijn eigen klinisch onderzoek zal toelichten.

Tweede dagdeel

De Post HBO Cursus acute knie diagnostiek begint met een praktijkles waarbij we aandacht besteden aan het Evidence Based Functie Onderzoek. Tijdens deze les oefen je uitgebreid met de verschillende klinische tests. In de tweede helft van de avond bespreekt orthopedisch chirurg Dr. R. Janssen vijf cases met jullie, waarbij hij ook zijn eigen klinisch onderzoek zal toelichten.

Derde dagdeel

Deze dag start met een herhaling van de klinische testen uit het eerste dagdeel aangevuld met specifieke testen van de postero laterale en mediale hoek. Daarna komt de loopanalyse aan de orde.

Vierde dagdeel

Op de vierde dag draait alles om functionele oefentherapie. Je gaat zelf ook oefeningen doen en zult ervaren wat de patiënt tijdens de functionele oefentherapie doormaakt.

Tijden en locatie

Als je je inschrijft voor de Post HBO Cursus acute knie diagnostiek, wordt er van je verwacht dat je op de volgende data en tijden aanwezig bent:

30 mei 16:00 – 21:00 uur.
8 juni 09:30 – 15:00 uur.
27 juni 16:00 – 21:00 uur.
29 juni 09:30 – 15:00 uur.

Locatie: Ukkelstraat 12, te Eindhoven.

Kosten

De kosten van de Post HBO Cursus acute knie diagnostiek zijn € 795,-.
Deze prijs is inclusief koffie/thee, maaltijden en cursusmateriaal.
Met de cursus verdient u 15 + 16 = 31 accreditatiepunten.