Verzekering

Hoe bent u verzekerd?

Bij BASIS Fysiotherapie hebben we een overeenkomst met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit betekent echter niet dat je fysiotherapiebehandelingen automatisch vergoed worden. Je kunt je verzekeren voor fysiotherapie, maar ook dit betekent niet dat al je behandelingen volledig vergoed worden.

We adviseren je om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar. Het is verstandig om uit te zoeken wat er door je verzekering vergoed wordt en welke kosten voor eigen rekening zijn. Dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

Wij declareren de zorgnota rechtstreeks bij je zorgverzekering. Het kan zijn dat je aanvullende verzekering niet toereikend is, dan kun je van ons een factuur verwachten. Deze versturen we per (beveiligde) e-mail.

Volwassenen (18 jaar en ouder)

Het belangrijkste van fysiotherapie is dat het je klachten verlicht. Volwassenen komen niet in aanmerking voor vergoeding van fysiotherapie vanuit de basisverzekering. De behandelingen zijn voor eigen rekening. Je kunt je echter aanvullend verzekeren, waardoor je behandelingen (gedeeltelijk) vergoed kunnen worden.

In een beperkt aantal gevallen worden de kosten voor fysiotherapie wel vanuit de basisverzekering vergoed, bijvoorbeeld in het geval van een (chronische) aandoening. De eerste 20 behandelingen zijn altijd voor eigen rekening of worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Kinderen (tot 18 jaar)

Kinderen krijgen de eerste 18 behandelingen altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt geen eigen bijdrage. Eventuele vervolgbehandelingen worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering (indien afgesloten).