Docenten post HBO cursus

Dhr. Dr. R. Janssen

Dhr. Dr. R. Janssen (orthopedisch chirurg)

Rob Janssen is werkzaam als orthopedisch chirurg in het Máxima Medisch Centrum Eindhoven-Veldhoven met als specialisatie de behandeling van aangeboren, sportgerelateerde en traumatische letsels van de knie. Deze behandelingen variëren van multi-ligamentaire reconstructies, operaties aan de voorste en achterste kruisband, arthroscopische meniscus- en kraakbeentechnieken tot osteotomieën en (revisie) prothesiologie van de knie.

Naast zijn kniepraktijk, verricht Rob wetenschappelijk onderzoek naar voorste en achterste kruisbandreconstructies, knieprothesen en multi-ligamentaire reconstructies. Daarnaast is hij auteur van diverse internationale publicaties met de knie als onderwerp. Meer informatie hierover vind je op www.rpajanssen.nl.

“De gezamenlijke aanpak door orthopedisch chirurg en fysiotherapeut bij knieletsel is de sleutel tot succesvolle behandeling bij de patiënt. De kniecursussen van BASIS zijn een geweldig platform om deze samenwerking naar een hoger plan te tillen”, Rob Janssen.

hr. F. Brooijmans (fysiotherapeut & oprichter BASIS Fysiotherapie)

Frans Brooijmans is een bevlogen fysiotherapeut met een passie voor diagnostiek en behandeling op het gebied van knie- en schouderklachten. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het doen van loopanalyses.

Na het afronden van de opleiding Docent Lichamelijke Opvoeding en een studie Fysiotherapie, startte hij als cursusleider van de cursus Sportfysiotherapie bij de SWSF (het huidige NPI). Tijdens zijn masteropleiding Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam, startte hij BASIS Fysiotherapie. Frans is auteur van de Richtlijn voor de knie (KNGF) en is momenteel bezig met een promotietraject aan de Erasmus Universiteit.

“Tijdens de cursussen combineer ik mijn kennis op het gebied van evidence based practice met de rijke ervaring en deskundigheid van orthopeden, waardoor cursisten naar huis gaan met nieuwe, praktisch toepasbare, kennis en vaardigheden voor de dagelijkse praktijk”, Frans Brooijmans.