Loopanalyse & looptraining

Ervaar je pijnklachten tijdens het lopen? Bijvoorbeeld aan je benen, heupen of knieën? Dan is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door een verkeerde manier van lopen. Een fout looppatroon kan de bron zijn van diverse klachten, waaronder knieklachten.

In onze praktijk voeren we uitgebreide loopanalyses uit, inclusief 2D-videoanalyses met hoekmetingen. Indien nodig volgt hierop een looptraining. Samen met jou als patiënt streven we naar een actief en dynamisch looppatroon. Pas nadat we dit hebben bereikt, beginnen we met het trainen van spieren en het verbeteren van kracht. Dit is de juiste volgorde: eerst de techniek, dan pas de kracht.

Loopanalyse en fysiotherapie: onlosmakelijk met elkaar verbonden

Bij BASIS Fysiotherapie richten we ons op jouw bewegingskwaliteit. Als je basisbewegingen niet goed zijn, is het moeilijk om vrij van klachten te zijn. Daarom vinden wij een loopanalyse en fysiotherapie onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Waarom looptraining bij fysiotherapie zo belangrijk is

Looptraining is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling van knieklachten. Als uit je analyse blijkt dat je looppatroon niet actief dynamisch is, richten we ons eerst op het optimaliseren van dit patroon. Pas wanneer het duidelijk is aangepast aan onze normen, gaan we verder met het trainen van je spieren.

Door onze jarenlange ervaring weten we dat dit de juiste aanpak is. Het is essentieel dat je eerst een goede techniek aanleert voordat we doorgaan met het opbouwen van kracht.

Bezoekt u BASIS Fysiotherapie voor een loopanalyse?

Onze praktijk is gevestigd in Eindhoven, maar dankzij onze ervaring en gespecialiseerde kennis in beweging, knieën en schouders komen patiënten uit het hele land naar ons toe. Als je BASIS Fysiotherapie wilt bezoeken voor een loopanalyse, ben je natuurlijk van harte welkom. We zijn ervan overtuigd dat een goede houding en de juiste manier van bewegen ervoor kunnen zorgen dat je pijnvrij bent.

Voordat je een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunt maken, vragen we je eerst contact met ons op te nemen via het contactformulier, e-mail of telefoon. We bespreken graag alles met je voordat je bij ons langskomt!