Specialisatie schouder

Heb je last van schouderklachten door artrose, een blessure opgelopen tijdens het sporten, of ervaar je een ‘frozen shoulder’? Dan begrijp je vast hoe vervelend dit kan zijn. Schouderklachten kunnen je dagelijkse bezigheden flink in de war sturen. Zelfs de simpelste taken worden plotseling een hele uitdaging.

Schouderklachten komen veel voor, maar zijn lastig te diagnosticeren. Bij BASIS Fysiotherapie zijn we experts op het gebied van schouderproblematiek. We kennen de schouder van binnen en van buiten. Met onze expertise kunnen we je begeleiden bij het aanpakken van jouw schouderklachten.

Het ontstaan van schouderklachten

Vaak wordt gedacht dat je alleen naar een fysiotherapeut gaat als je precies weet waar de schouderklachten vandaan komen. Maar dat is niet per se nodig. Natuurlijk kan het zijn dat je weet hoe de pijn begon. Misschien heb je tijdens het sporten een blessure opgelopen, werk je al een tijdje in dezelfde houding, of heb je last van artrose. Zelfs als je een ‘frozen shoulder’ hebt, ben je welkom bij een fysiotherapeut.

Toch helpen we je ook graag als je nog niet weet waar de pijn vandaan komt.

Specialisatie schouder
Specialisatie schouder

Wat kunt u tegen schouderklachten doen?

In de praktijk leren we veel over je klachten door je bewegingen te analyseren, wat een vast onderdeel is van ons onderzoek. Bij BASIS Fysiotherapie ligt de focus op de kwaliteit van je bewegingen, wat eigenlijk de eerste stap is naar een leven zonder pijn en klachten. Daarom besteden we hier uitgebreid aandacht aan wanneer je ons bezoekt.

We raden altijd ten zeerste af om gewoon “even af te wachten”. Schouderklachten verdwijnen zelden vanzelf. In feite kan het probleem zelfs erger worden als je er te lang mee rond blijft lopen. Daarom adviseren we je om direct een afspraak te maken bij BASIS Fysiotherapie zodra de pijnklachten rond je schouder hinderlijk worden en je niet meer vrij kunt bewegen.

Via onze contactpagina kun je ons direct een bericht sturen. We nemen dan contact met je op om je klachten te bespreken. Wil je liever zelf bellen of mailen? Op dezelfde pagina vind je direct onze contactgegevens.